היוש כולם! הנה כמה מתכונים לדבר הכי טעים בעולם: עוגות, עוגיות וכל מה שמתוק!

 

מתכון 1:

http://img.mako.co.il/2015/09/07/sar_milshoko_c.jpg

מרכיבים

לתבנית בקוטר 20 ס"מ:

  •  
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות שוקולית לאפייה
  • 12 עלי בצק פילו
  • חצי כוס סוכר

למילוי:

  •  
  • כוס חלב
  • מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
  • חבילה אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס שוקולית לאפייה

לעיטור:

  •  
  • פניני שוקולד

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

2. ממיסים את החמאה, מוסיפים את השוקולית לאפייה ומערבבים היטב.

 

3. חותכים את עלי הפילו לעיגולים בקוטר 20 ס"מ (אפשר להיעזר ברינג של תבנית אפייה כדי לסמן) או לריבוע בגודל כ-18X18 ס"מ.

 

4. מניחים עלה פילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את העלה בחמאתהשוקולית, מפזרים מעט סוכר ומניחים מעליו עוד עלה. חוזרים על הפעולה עם 2 עלים נוספים (סך הכל 3 עלים), מניחים מעל נייר אפייה נוסף, חוזרים שוב על הפעולה עם 3 עלים נוספים, נייר אפייה ועוד 3 עלים (בסך הכל 3 שכבות של 3 עלים כל אחת, וביניהן נייר אפייה). מניחים נייר אפייה גם מלמעלה ומעל מניחים תבנית נוספת שתשמש כמשקולת.

 

5. מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.

 

6. למילוי: מקציפים במיקסר במהירות גבוהה חלב, שמנת, אינסטנט פודינג וניל ושוקולית, כ-3-4 דקות. מעבירים את התערובת לשקית זילוף.

 

7. מרכיבים את העוגה: מניחים על צלחת דיסקית מהפילו האפוי. מזלפים על הפילו קרם שוקולד. מניחים מעל עוד דיסקית ומעליה מזלפים שוב מהקרם. חוזרים על הפעולה שוב. מפזרים מעל פניני שוקולד.

 

* שומרים בקירור עד 3 ימים.

 

 

 

 

מתכון 2:

http://img.mako.co.il/2015/09/29/asaf_kupcakefig_c.jpg

מרכיבים (12 מנות):

לקאפקייקס סילאן:

  •  
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) מים רותחים
  • 1 שקיק תה (עדיף ארל גריי)
  • 125 מ"ל (1/2 כוס) חלב
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) שמן
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר
  • 120 גרם (1/3 כוס) סילאן
  • 1 ביצה L
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 210 גרם (כוס וחצי) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה

לקרם מסקרפונה:

  •  
  • 225 גרם (1 מכל) גבינת מסקרפונה, בטמפרטורת החדר
  • 250 מ"ל (1 מכל) שמנת מתוקה, קרה
  • 1 כף סילאן או דבש
  • 2 כפיות אינסטנט פודינג וניל
  • 6-8 תאנים חצויות

אופן ההכנה:

1. קאפקייקס סילאן: מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר.


2. בכוס קטנה שמים מים ושקיק תה ומשהים כ-10 דקות למיצוי טעם התה.


3. בקערה גדולה טורפים יחד חלב, שמן, סוכר, סילאן, ביצה, מלח וקינמון לתערובת אחידה.


4. מוסיפים את תערובת התה (ללא השקיק כמובן) וטורפים היטב.


5. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שאחיד.


6. יוצקים את התערובת לתוך השקעים. ממלאים עד 2/3 מגובה כל שקע.


7. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהקאפקייקס תפוחים, זהובים וקיסם הננעץ במרכזם יוצא עם פירורים לחים.


8. מצננים לחלוטין לפני הקישוט.


9. קרם מסקרפונה: בקערת מיקסר שמים גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, סילאןואינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.


10. מעבירים את הקרם לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים על גבי הקאפקייקס.


11. מקשטים בחצאי תאנים ומגישים.

 

 

 

מתכון 3:

 

http://img.mako.co.il/2015/09/09/apple_lotus_tart_c.jpg

 

מרכיבים

לקלתית לוטוס (לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ):

  •  
  • 300 גרם עוגיות לוטוס
  • 150 גרם חמאה רכה

למלית תפוחי עץ בקרמל:

  •  
  • 5-6 תפוחים גדולים מזן גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 100 גרם סוכר (1/2 כוס)
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל (אופציונלי)
  • 1/2 כפית קינמון (אופציונלי)
  • 30 גרם חמאה

לקצפת קינמון:

  •  
  • 350 מ"ל שמנת מתוקה, קרה
  • 3/4 כפית קינמון
  • 3 כפות אינסטנט פודינג

לקישוט:

  •  
  • ממרח לוטוס
  • קוביות תפוחים מקורמלים
  • עלי נענע

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.


2. מכינים את הקלתית: מרסקים את העוגיות במעבד מזון. מוסיפים את החמאה הרכה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת במרקם חול רטוב.


3. מעבירים את התערובת לתוך תבנית אפייה ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.


4. אופים במשך 10 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים.


5. מקלפים את התפוחים וחותכים אותם לקוביות קטנות, בערך 1 ס"מ על 1 ס"מ.


6. מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה וזורים עליה את הסוכר בשכבה דקה ואחידה. מבשלים על אש נמוכה או בינונית בלי לערבב עד שהסוכר נמס ומקבל גוון ענברי של קרמל.


7. מעבירים למחבת את התפוחים החתוכים ומבשלים בקרמל תוך ערבוב עד שהם מתרככים. מוסיפים למחבת את מיץ הלימון, ואם רוצים - תמצית וניל ו/או קינמון. לקראת סוף הבישול מוסיפים למחבת את החמאה, ומערבבים עד שהיא נמסה לחלוטין.


8. מעבירים את התפוחים המקורמלים לתבנית או מגש מרופד בנייר אפייה ומקררים. שומרים בצד כ-10-15 קוביות לצורך קישוט.


9. מכינים את קצפת הקינמון: מקציפים את השמנת המתוקה, הקינמון והאינסטנט פודינג במהירות גבוהה עד שמתקבלת קצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק.


10. מרכיבים את הטארט: מעבירים את התפוחים המקורמלים לתוך הקלתית ומפזרים באופן שווה. מיישרים את פני המלית בעזרת הלקקן.


11. מזלפים תלוליות מהקצפת, ביניהן מזלפים תלוליות קטנות יותר של ממרח לוטוס, מקשטים את הטארט בקוביות התפוחים המקורמלים ועלי נענע.


12. שומרים במקרר בכלי אטום.

 

 

 

מתכון 4:

 

http://img.mako.co.il/2015/09/27/pahzaniot_shokolit_c.jpg

 

מרכיבים (30 מנות):

  •  
  • 100 גרם חמאה
  • כוס חלב
  • כף סוכר
  • קורט מלח
  • 140 גרם קמח (כוס)
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כפות שוקולית לאפייה

למלית:

  •  
  • מכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • כוס חלב
  • חבילת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/3 כוס שוקולית לאפייה

אופן ההכנה:

1. מכינים בצק רבוך: מחממים בסיר קטן את החמאה, החלב, הסוכר והמלח, עד שהחמאה נמסה. מסירים מהאש ומוסיפים פנימה בבת אחת את הקמח. מערבבים באינטנסיביות עם כף עץ עד לקבלת בצק שנפרד מדופנות הסיר.

 

2. מחזירים את הסיר ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב כ-2 דקות נוספות.

 

3. מסירים את הסיר מהאש ומעבירים את הבצק למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים את הבצק כ-5 דקות במיקסר, עד שהוא מתקרר מעט.

 

4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים עד להטמעה מלאה. ממשיכים לערבב עד שמתקבל בצק חלק, דביק ומבריק.

 

5. מוסיפים את השוקולית לאפייה ומערבבים היטב.

 

6. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

7. מעבירים את הבצק לשק זילוף ומזלפים תלוליות על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שומרים על רווחים יפים, כי הפחזניות תופחות מאוד במהלך האפייה.

 

8. אופים את הפחזניות כ-25-27 דקות, עד שהן מזהיבות. מוצייאם מהתנור ומצננים על רשת.

 

9. המילוי: מקציפים יחד את השמנת, החלב, הפודינג והשוקולית לאפייה. מעבירים לשק זילוף.

 

10. עושים חור בתחתית של כל פחזנייה ומזלפים דרך החור את הקרם. שומרים בכלי סגור במקרר.

 

 

מתכון 5:

 

http://img.mako.co.il/2015/09/10/ginger_maple_cookies_c.jpg

 

מרכיבים

ל-30-35 עוגיות

  •  
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 80 גרם (1/3 כוס) סוכר חום כהה
  • 1/4 כפית מלח
  • 45 מ"ל (3 כפות) מייפל
  • קורט קינמון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 180 גרם (כוס ורבע) קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • ביצה

לציפוי:

  •  
  • 1/2 כוס סוכר דמררה

אופן ההכנה:

1. במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, מלח, מייפל, קינמון, ג'ינג'רקמחואבקת אפייה, ומעבדים לתערובת פירורית.


2. מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד עד שמתקבל בצק אחיד ודביק.


3. מצננים את הבצק במשך 15-20 דקות במקרר.


4. בעזרת הידיים יוצרים כדורים קטנים (בגודל של אגוז מלך) מהבצק ומגלגלים בסוכר דמררה.


5. מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. משטחים מעט את העוגיות בעזרת הידיים.


6. מחממים תנור ל-170 מעלות.


7. אופים במשך 8-12 דקות או עד שהעוגיות תופחות מעט ומתייצבות בצדדים, אך עדיין רכות קצת במרכזן.


8. מצננים לחלוטין ושומרים בקופסה אטומה.

 

מתכון 6:

 

לקלתית:

  • 150 גרם (כ-22) עוגיות לוטוס
  • 75 גרם חמאה, מומסת

למלית:

  • 225 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
  • 200 גרם שמנת חמוצה 27%, בטמפטורת החדר
  • 100 גרם (שקית) אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 50 גרם (כ-2 כפות גדושות) ממרח לוטוס
  • 250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה

לשכבת הפירורים:

  • 10 עוגיות לוטוס, טחונות לפירורים לא אחידים

אופן ההכנה:

1. להכנת הקלתית: טוחנים את העוגיות במעבד מזון לפירורים אחידים. מערבבים עם החמאה המומסת ומשטחים באופן אחיד בתחתית של תבנית מתפרקת בקוטר 20 ס"מ. מניחים על מגש אפייה (כדי שיהיה נוח לשנע את התבנית) ומכניסים למקפיא ל-10 דקות לפחות כדי לייצב את הקלתית.


2. להכנת המלית: בקערה גדולה, מערבבים את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים 6 כפות מהתערובת לקערה בינונית, ומערבבים עם ממרח הלוטוס. מעבירים את תערובת הלוטוס לשק זילוףעם צנתר חלק ומזלפים ספירלה לא הדוקה על קלתית העוגיות. מחזירים למקפיא.


3. בקערת מיקסר או קערה גדולה אחרת, מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לקרם הגבינה ומעבירים בעדינות לתבנית, בהתחלה לאט כדי שקרם הגבינה ייכנס גם בין כל החללים הפנויים בספירלה. מיישרים את פני העוגה עם פלטה, מפזרים את פירורי העוגיות ומקררים למשך הלילה.


4. כשעה לפני ההגשה, מכניסים למקפיא להקפאה חלקית. אחרי שעה מוציאים את העוגה מהמקפיא, מעבירים פלטה או סכין חדה בין דופן התבנית לעוגה, ואז מחלצים את צדדי התבנית. מגישים קר.

 

 

מתכון 7:

 

 

לבסיס (תבנית עגולה 24-26)

  • 1 חבילה (250 גרם) עוגיות לוטוס
  • 100 גרם חמאה, מומסת
  • 50 גרם שוקולד לבן, מגורר דק

לעוגה:

  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • כוס וחצי אבקת סוכר
  • 2 מכלים (500 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג בטעם וניל

לציפוי:

  • 1/2 שקית (45 גרם) ג'לי בטעם תות (או בכל טעם אחר שאוהבים)
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 כוס פירות יער, קפואים או טריים

אופן ההכנה:

1. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה.

 

2. לבסיס: שמים את העוגיות במעבד המזון ומעבדים לפירורים. מוסיפים את החמאה המומסת והשוקולד ומערבבים. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס. מעבירים למקפיא עד שבלילת העוגה מוכנה.

 

3. לעוגה: מקציפים את השמנת ואבקת הסוכר לקצפת רכה. מוסיפים את הגבינה ואבקת הפודינג וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב.

 

4. יוצקים על הבסיס ומיישרים את פני העוגה. מאחסנים במקרר כשעתיים.

 

5. לציפוי: מערבבים את הג'לי עם המים הרותחים עד לקבלת נוזל שקוף. מצננים מעט. מניחים את פירות היער מעל העוגה ויוצקים את הג'לי, כך שיתפזר על פני העוגה כולה. מאחסנים במקפיא 4 שעות לפחות.

 

6. כחצי שעה לפני ההגשה מוציאים לטמפרטורת החדר. פורסים ומגישים.

 

* שומרים עד יומיים במקרר או עד שבועיים במקפיא.

 

 

 

תודה שראיתם- בתיאבון!

 

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב. לחצו כאן עכשיו כדי להירשם או להתחבר!

תגובות אחרונות

מאת: SummerTime
תאריך: 27/07/2021
הודעה: היי אפשר להזמין את הכתב השלישי שיהיה רשום Summer Time בצבע תכלת ?
מאת: dihdau1234
תאריך: 25/07/2021
הודעה: היי מצאתי אתר מדהים לצפייה בשבאבניקים עונה 2 בכל הפרקים מצרפת קישור לפרק 2

שבאבניקים עונה 2 פרק 2 לצפייה ישירה

מאת: דוד סבא
תאריך: 30/06/2021
הודעה: אשמח שתעזרו לאתר שלי לגדול כי הוא חדש
מאת: BLASTOISE
תאריך: 09/04/2021
הודעה: זה לינקוק שלי

ff5f1f0e49e23f0581d128384dd478c17d13b3b3

תאריך: 17/10/2020
הודעה: שם: פרי הפלטיפוס שם האתר : מחברות מעוצבות מה תרצו וצבע: לא ממש אכפת לי אני ממש אוהב כל תוצאה שתהיה אני בהחלט לא יודעת מה לכתוב אבל ככול הנראה אני אשמח אם תכתבו משהו שיעזור לי למכור מחברות שאני מעצבת.. המחירים של המחברות הם ממש ממש זולים ונוחים בנוסף זה נשלח בדואר מהיר ככה שזה בכלל שיגעון. המחירים זה - 10 שח מחברת קטנה 20 שח מחברת גדולה. אני יודעת שהתיאור שאני כותבת הוא לא טוב ככ אבל בגדול אני באמת באמת נואשת והקורונה משגעת אותי
תאריך: 17/10/2020
הודעה: הי, אני ראיתי במלא עמודים שאתם עיצבתם תמונות ממש יפות ואני אשמח גם לעיצוב לעמוד שלי
תאריך: 17/10/2020
הודעה: היי, פתחתי אתר חדש אשמח אם תסתכלו ואולי אפילו תעזרו לי ותתנו לי טיפים
מאת: BLASTOISE
תאריך: 14/10/2020
הודעה:
האתר Genia1 נפתח!!!!!!!!!!
בואו כנסו ♥
 
5d08cf261dce7a466a32154dcfc187bb40f190c0
הכניסה מותרת היציאה מיותרת!!
עמוד:




כניסות שונות: 50401
עמודים נצפים: 66679
האתר עודכן לאחרונה בתאריך 29/06/2018

האתר סוכריה - CANDY נבנה באמצעות מומו אתרים - בניית אתרים לילדים בחינם.
כל הזכויות שמורות ל ו \ או ליוצרי התוכן המקוריים. רוצים לבנות אתר בחינם? לחצו כאן עכשיו!
נתקלתם בתוכן פוגע? תוכן מפר זכיות יוצרים? לחצו כאן כדי לדווח לנו.