עוגת בראוניז ומוס שוקולד
לשכבת הבסיס:
125 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
75 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
1/4 כפית קפה אספרסו נמס (לא חובה)
1/2 כוס קמח
1/3 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 ביצה
1 חלמון
1/2 כוס סוכר
1/2 כפית תמצית וניל
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
למוס השוקולד:
175 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
4 חלמונים
1 כף קוניא או רום
1 כפית אבקת קפה נמס מומסת ב-1 כפית מים חמים
1 כפית תמצית וניל
3 חלבונים
קורט מלח
לציפוי:
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ, משומנת
אופן ההכנה:
שכבת הבסיס:
1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות).
2. בקערת מתכת שמים את השוקולד, החמאה והקפה, וממיסים מעל סיר עם אדים.
3. מנפים יחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
4. בקערת מערבל מקציפים את הביצה, החלמון, הסוכר והווניל במהירות גבוהה, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים עד שהתערובת אחידה. במהירות נמוכה ובהדרגה, מוסיפים את תערובת הקמח ומקציפים רק עד שהתערובת מתאחדת. מקפלים את האגוזים בעזרת מרית.
5. יוצקים לתבנית, מחליקים ואופים 10-12 דקות, עד שהקיסם הננעץ במרכז יוצא ועליו פירורים לחים. מצננים בתבנית על רשת.
מוס השוקולד:
1. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה מעל לסיר עם אדים.
2. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 2 כפות מהסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הקוניאק או הרום, את תערובת הקפה והווניל. מקפלים פנימה את השוקולד המומס בעזרת מרית.
3. בקערת מערבל נקייה, מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לקצף רך. מוסיפים את 2 כפות הסוכר שנותרו בהדרגה, ומקציפים לקצף יציב וגמיש. מקפלים 1/3 מהקצף לתוך תערובת השוקולד (כדי שתהיה יותר קלילה), ואז מקפלים פנימה את שאר הקצף.
4. יוצקים את המוס מעל לעוגה, מחליקים, ומניחים במקרר לפחות 4 שעות לייצוב.
הציפוי:
בקערת מערבל מקציפים את השמנת לקצפת רכה. מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת נוקשה. מורחים את הקצפת על שכבת המוס, ומניחים במקרר לייצוב
תגובות אחרונות