המתכונים למאכלים הכי יאמייי

 

מתכון לפנקייק

 

מרכיבים:

2 יחידות ביצים

50 גרם חלב

50 גרם סוכר לבן

3 כף/ות קמח 

1 כף/ות שמן קנולה

 

אופן ההכנה:

שמים בקערה ביצים ,סוכר וחלב. מערבבים היטב בעזרת מטרפה ידנית. מוסיפים קמח ומערבבים היטב עד שהתערובת חלקה ואחידה . מוסיפים את השמן וממשיכים לערבב עד שכולו נספג בתערובת. מחממים מחבת טפלון גדולה עם מעט מאוד שמן על גבי להבה נמוכה וכאשר המחבת חמה שמים שתי כפות מהתערובת ומפזרים עם הכף לצורת עיגול מטגנים את העיגולים לצבע חום זהוב מכול צד. ניתן להגיש סתם כך או עם פירות יער ואבקת סוכר או עם דבש מעל או כול דבר אחר שבא לכם.

 

 

עוגת גבינה פירורים

 

מרכיבים

100 גרם חמאה 2

מיכלי שמנת מתוקה

100 גרם סוכר (2/1 כוס)

2 אינסטנט פודינג וניל

כפית תמצית וניל 2

גבינה לבנה 5%

2 מיכלי שמנת חמוצה

 

אופן ההכנה:

1. מרסקים את העוגיות במעבד מזון. 2. ממיסים את החמאה ומערבבים עם 300 גרם מהעוגיות המרוסקות. 3. מרפדים תבנית קפיץ 24 ס"מ קוטר בנייר אפייה, מעבירים את תערובת הפירורים והחמאה לתבנית ובעזרת כף משטיחים באופן שווה על כל תחתית התבנית. מכניסים למקרר עד לסיום הכנת תערובת הגבינה. 5. בעזרת מיקסר מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם הסוכר, האינסטנט-פודינג ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. 6. מערבבים את הגבינה הלבנה יחד עם השמנת החמוצה, ומערבבים עם הקצפת ווניל. 7. מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית מעל בסיס העוגיות, ומחליקים בעזרת מרית. 8. מפזרים 200 גרם עוגיות וניל מרוסקות מעל, ומכניסים למקרר לפחות ל-24 שעות לפני ההגשה. 9. שומרים במקרר.

 

 

עוגת שוקולד

(לתבנית 22-24/מרובעת בינונית/ 12-14 קאפקייקס):

מצרכים

200 גרם שוקולד מריר (האחוזים לבחירתכם)

200 גרם חמאה (או 200 מ"ל שמן)

4 ביצים כוס סוכר כוס קמח

כפית אבקת אפייה

רבע כפית מלח

אגוזי פקאן קצוצים גס (לא חובה)

 

גנאש מבריק לציפוי:

150 גרם שוקולד מריר 150 מ"ל שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים או משמנים תבנית מתאימה. 2. קוצצים את השוקולד וחותכים את החמאה לקוביות. 3. מכניסים כלי מתאים עם השוקולד והחמאה למיקרוגל, ומפעילים לפולסים קצרים של 20 שניות בכל פעם, כדי לא לשרוף את השוקולד. מערבבים בכל הפסקה, וממשיכים עד שהכל נמס. מערבבים היטב. אפשר להמיס את השוקולד והחמאה גם בבן מארי. 4. נותנים לשוקולד להתקרר מעט, ובינתיים מקציפים את הביצים במיקסר במהירות גבוהה. כעבור דקה מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף כשתיים-שלוש דקות, עד שהקצף הופך לצהוב בהיר והוא תפוח מעט (הוא לא יהיה נוקשה כמו קצף של חלבונים). 5. מוסיפים לקערה את השוקולד שכבר אינו חם ומערבבים בעדינות עם כף עץ/מרית כדי לא לשבור את הקצף. 6. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את האגוזים ומערבבים רק עד אחידות ולא יותר מידי. 7. מעבירים לתבנית ואופים כ-40-30 דקות על טורבו או 45-55 דקות בתכנית רגילה. 8. מתחילים לבדוק עם קיסם כבר אחרי 30 דקות כדי לא לייבש את העוגה. אם יש פירורים לחים על הקיסם - היא מוכנה. אל תחכו שהקיסם יהיה יבש לגמרי! 9. מכינים את הציפוי: קוצצים את השוקולד המריר ומניחים בקערה בינונית. מחממים בסיר קטן את השמנת כמעט עד לרתיחה, שופכים אותה על השוקולד ומניחים לשלוש דקות. מערבבים במרץ עד שהגנאש חלק ומבריק. 10. מניחים את העוגה על רשת (אפשר להניח אותה הפוך - הצד התחתון תמיד ישר וחלק) ושופכים בעדינות את הציפוי. * העוגה ללא ציפוי נשמרת בחוץ עד יומיים, ועם ציפוי – מוטב לשמור בקרור.

 

 

קרם ברולה

 

כמות: 10-14 מנות אישיות (תלוי בגודל הכלים)

חומרים לקרם:

2 מיכלים שמנת מתוקה (500 מ"ל)

1 מקל וניל

חצי כוס סוכר (100 גרם)

6 חלמונים

 

לשכבת הקרמל:

סוכר

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-120 מעלות. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה ומקל וניל חצוי לאורכו עד לסף רתיחה. במקביל טורפים בקערה סוכר וחלמונים עד שהתערובת הופכת בהירה. עושים השוואת טמפרטורות: מוזגים מעט מהשמנת המתוקה לחלמונים תוך כדי טריפה, שיתחממו מעט. רק כשהתערובת אחידה מוסיפים את יתרת השמנת תוך כדי ערבוב. מוזגים את התערובת לכלים חסיני חום, מניחים בתוך תבנית עמוקה ומוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה עד למחצית מגובה הכלים עם הברולה (זה נקרא אמבט מים או בן מארי. זהירות שהמים לא יחדרו לכלים עם הברולה). אופים ב-120 מעלות עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין רוטט במרכז כל כלי. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר באמבט המים לטמפ' החדר. מעבירים למקרר עד שהקרם קר מאוד, לפחות שעתיים. לפני ההגשה מפזרים סוכר בשכבה דקה ואחידה על כל מנה ומשחימים בברנר או בתנור שחומם למצב גריל. מגישים מיד.

 

 

פיצה

מרכיבים (4 מנות):

לבצק

500 גרם קמח

2 כפיות של שמרים יבשים

כפית סוכר

כפית מלח

3-4 כפות של שמן זית

1/3 + 1 כוסות של מים פושרים

לרוטב העגבניות

3 עגבניות קלופות וקצוצות

5 שיני שום כתושות

צרור בזיליקום טרי

1/2 כפית סוכר

 כפית מלח

שמן זית

2 כפות רסק עגבניות

 כפית אורגנו יבש

להרכבה

300 גרם גבינה קשה מגוררת מכל סוג שאוהבים לפיזור על הפיצה

תוספות שאוהבים (פטריות, זיתים, גבינה מלוחה וכו')

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, השמרים היבשים ואת הסוכר. יוצרים גומה בקערה שופכים לתוכה את המים, השמן והמלח, ומתחיילים ללוש. מוסיפים תוך כדי לישה את 1/3 כוס המים הנוספת עד שנוצר בצק גמיש. יוצרים כדור מהבצק ומקמחים אותו קלות, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-1/2 שעה. 2. לאחר זמן התפיחה פורסים על משטח העבודה נייר אפייה מקומח קלות. לשים את הבצק בשנית ומרדדים אותו לצורה עגולה על נייר האפייה המקומח. מעבירים לתבנית ובעזרת לחיצות קלות יוצרים מעין מסגרת מסביב לפיצה. 3. אופן הכנת הרוטב: מניחים במחבת עם שמן זית את העגבניות עם השום. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את הבזיליקום ואת שאר התבלינים והרסק. מסירים מהאש. 4. מברישים בשמן זית את שולי הבצק, מורחים על בסיס הבצק את הרוטב, מפזרים גבינה ותוספות שאוהבים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד להשחמה.

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב. לחצו כאן עכשיו כדי להירשם או להתחבר!

תגובות אחרונות

תאריך: 18/07/2017
הודעה: אין את פשוט גאונה
תאריך: 18/07/2017
הודעה: יש לך אתר מושלם ומהמם אני היתאכזבתי שפרשת
מאת: סבבה
תאריך: 03/09/2016
הודעה: njzldk4byv2m.jpg

אתם רוצים גם??

לחצו על התמונה!! :)

מאת: sweete573
תאריך: 05/01/2016
הודעה: למה פרשת??????????????????????????????????????????????????????????????????
מאת: sweete573
תאריך: 05/01/2016
הודעה: אני רוצה להיות מנויה: שם: שיר. שם האתר: sweety. כתובת אתר:http://www.moomoo.co.il/sites/sweeteplass. הצבע האהוב עלי: ורוד. מייל: shirap123456@gmail.com. אני שמה את השלט בעמוד אני מנויה ב... אני מסכימה לחוקי האתר. אני אשתמש במנוי
תאריך: 08/10/2015
הודעה: אתר ממש טוב
תאריך: 07/06/2015
הודעה: 1ba152daca7b4800a00db3b1e4a0857e55747ad6
מאת: ליקוש:)
תאריך: 10/03/2015
הודעה:

לחייך כל עוד אתה יכול 

Smile as long as you can

10830815_952825198090996_737908723587997

היי מה קורה?אני מזמינה את כל הלאליאטריות והכאסיות לאתר שלי.

אממ גם מי שלא מכיר את לאלי מוזמן,אני בטוחה שהוא יתאהב בה :)

אממ אז בבקשה,כי זה ממש חשוב לי הכניסה שלכן!

ליהי

lali_esposito.jpg

מאת: ליקוש:)
תאריך: 10/03/2015
הודעה:

לחייך כל עוד אתה יכול 

Smile as long as you can

10830815_952825198090996_737908723587997

היי מה קורה?אני מזמינה את כל הלאליאטריות והכאסיות לאתר שלי.

אממ גם מי שלא מכיר את לאלי מוזמן,אני בטוחה שהוא יתאהב בה :)

אממ אז בבקשה,כי זה ממש חשוב לי הכניסה שלכן!

ליהי

lali_esposito.jpg

עמוד:




כניסות שונות: 33633
עמודים נצפים: 41280
האתר עודכן לאחרונה בתאריך 27.09.2014

האתר אתר לבנות! נבנה באמצעות מומו אתרים - בניית אתרים לילדים בחינם.
כל הזכויות שמורות ל ו \ או ליוצרי התוכן המקוריים. רוצים לבנות אתר בחינם? לחצו כאן עכשיו!
נתקלתם בתוכן פוגע? תוכן מפר זכיות יוצרים? לחצו כאן כדי לדווח לנו.