מכירים את זה שממש חם לכם ואתם רוצים אבל פשוט מתים לאיזה גלידה אבל אין לכם כוח לצאת מהבית?
הינה מתכון לגלידה ממש טעימה ועם כל התוספות לבחירתכם!
תהנו:)
----------------
מכינים קערה גדולה נוספת ומניחים בה קוביות קרח ומעט מים. בתוך קערה זו מניחים קערה נוספת
ויוצקים לתוכה שמנת מתוקה. מניחים בצד.
מביאים לרתיחה יחד חלב וסוכר בסיר על גבי להבה בינונית. יוצקים כרבע מכמות החלב הרותח בזרם דק ותוך כדי טריפה מתמדת לקערת החלמונים. מוסיפים את יתר החלב ומערבבים שוב. מחזירים את התערובת לסיר וממשיכים לבשל על גבי להבה בינונית ותוך כדי טריפה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה (כ-3-5 דקות).
את התערובת שהתקבלה מסננים מיד לתוך הקערה עם השמנת שהכנו מראש. מערבלים היטב ומצננים. זהו הזמן להוסיף לתערובת את הטעם שבחרנו לגלידה. זו יכולה להיות תוספת בסיסית של תמצית וניל (רצוי בריכוז גבוה על מנת שטעמה יורגש), או כל טעם אחר שעולה על דעתכם – קפה, ריבת חלב, מחית אגוזים וכו'. אני בחרתי הפעם להכין גלידת קפה.
את התערובת שהתקררה מעבירים למיכל שמתאים להקפאה. יוצקים פנימה תמצית קפה (1 כף אבקת קפה נמס שהמסתי מראש בתוך כף אחת או שתיים של מים רותחים). מערבבים היטב ומעבירים להקפאה למשך כ-45 דקות.
לאחר זמן זה הגלידה מתחילה לקפוא בדפנות הקופסה. את התערובת שקפאה בשולי הקערה מגרדים בעזרת מרית, וטורפים היטב בעזרת בלנדר ידני או מטרפה רגילה. מחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה הזו כל 30 דקות במשך כשעתיים-שלוש. כלומר עוד 4-6 פעמים נוספות.
אם מכינים גלידה שבה יש שברי אגוזים, שוקולד או עוגיות. מוסיפים את התוספת רק לאחר שסיימנו את פעולת הטריפה האחרונה. מערבבים היטב ומקפיאים למשך 4 שעות לפחות.
בתאבון!
תגובות אחרונות
אז למה כדאי להיכנס ל-michstars?!
1. כל עמוד יש סוויץ' מסוים
2. יש את העידכונים הכי חמים
3. האתר עובר שידרוגים יום יום
4. מקשיבים לדעת הגולשים
אז מקווה שתכנסו!!
בהצלחה באתרים שלכם...
3> מיכל2004
הייי לכולם!
אשמח שתבקרו באתר שלי♥
# סליחה אם אסור לפרסם, בפעם הבאה תגידו לי #
זה קרה!!!!
פינת מנוים הגיעה!!!!
היכנסו לכאן כדאי להירשם