* ספיישל ממתקים *

                                                             חלק 2~מתכונים

                                                                         אנחנו בספיישל ממתקים

                                                                           במילה אחת יאמייייי

                                                                      המתכונים הוכנו ע"י מאי

                                                                  

                                                

                                                            

 
 
 
 מתכון לכדורי שוקולד-
                                                                
 

מצרכים:

 

100 גרם חמאה


100 גרם שוקולד מריר (רצוי 60% מוצקי קקאו) קצוץ


100 גרם (1 כוס) קוואקר


100 גרם (1 שקית) אבקת סוכר, רצוי מנופה


45 גרם ( 1/3 כוס) אבקת קקאו איכותית, רצוי מנופה


2 כפות חלב


1 כף  של חלב


1 כפית תמצית וניל איכותית


 

לציפוי:

 

 

50 גרם ( 1/2 כוס) קוקוס טחון


 

 

אופן הכנה:

 

  • ממיסים חמאה ושוקולד מריר על בן-מארי או במיקרוגל.
  • מוסיפים קוואקר, אבקת סוכר וקקאו ומערבבים מעט בעזרת כף.
  • מוסיפים חלב+הכפית חלב ותמצית וניל ומערבבים בעזרת כף או מרית עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מכסים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה, עד שאפשר לקרוץ מהתערובת כדורים יציבים.
  • מפזרים קוקוס בצלחת רחבה.
  • קורצים פיסות מהתערובת, יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומגלגלים אותם בקוקוס.
  • מאחסנים במקרר בכלי סגור ומוציאים לטמפ' החדר כחצי שעה לפני ההגשה.

 

 

 

 

 

מתכון לעוגת ביסקוויטים

הדפס
 
עוגת ביסקוויטים בטעם של ילדות
עוגת ביסקוויטים בטעם של ילדות צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'
 

עוגת ביסקוויטים, ללא אפייה שמכינים בהנאה רבה. עוגת קיץ קלה בטעם של ילדות עם 3 שכבות של ביסקוויטים קצפת, ואם רוצים גם קישוט שוקולד מלמעלה, אפשר לשמור כמה ימים במקרר, אבל לא בטוח שהיא תישאר

פשטות מרכיביה וטעמה הילדותי והבלתי מתחכם הופכים את העוגה הזו לחביבת הקהל, גם אם הוא קהל בוגר שמקפיד להעדיף מנות מתוחכמות או נוהג לספור קלוריות. היא גם עוגת יומולדת נהדרת לילדים שלא רוצים עוגת שוקולד (כן, יש כאלה).

 

כדאי לדעת!

הקרם:

עשוי שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט פודינג וניל. אבקת הפודינג מייצבת את הקרם ונותנת לו את טעם הווניל, בלי לפגוע במרקמו. חשוב להימנע מהקצפת יתר ולהקציף רק עד שנוצר מרקם של יוגורט סמיך. לאחר הרכבת העוגה ובמהלך השהייה במקרר, הקרם ממשיך להתייצב ולהתעצב. הקצפת יתר תייבש את הקרם. אגב, כמות הקרם תספיק גם להכנת העוגה בתבנית מעט יותר גדולה.
הרכבת העוגה:

שהעוגה תיראה יפה גם לאחר החיתוך, מקפידים ומסדרים את הביסקוויטים צמודים זה לזה וחתוכים לגודל המתאים, לפי הצורך. משתדלים גם למרוח את הקרם בשכבה אחידה וחלקה. למריחה מקצועית, מומלץ להצטייד בפלטה מדורגת, אותה ניתן למצוא בחנויות לציוד בישול, ובעזרתה ניתן ליישר את הקרם בתנועות ספורות בלי לפגוע באווריריותו.
הכלי:

טוב להכין את העוגה בתבנית מזכוכית שנושאת ביציבות את משקלה (תבנית אלומיניום חד פעמית לא מומלצת הפעם). נעים גם להגיש בה את העוגה לשולחן - כשהשכבות נראות דרכה במלואן.

 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: 4 וחצי שעות תבנית 30X22 | רמת קושי: קל |

 

מצרכים:

 

2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% שומן, קרה מאוד


1/2 1 כוסות (360 מ"ל) + 1/2 כוס (120 מ"ל) חלב, קר


8 כפות אינסטנט פודינג וניל (אפשר לשים את כל השקית, שמכילה 10 כפות)


1-2 כפיות תמצית וניל


500 גרם ביסקוויטים


אפשרות לקישוט: כ־50 גרם שוקולד מריר


 

אופן הכנה:
הקרם:

  • מנערים היטב את מכלי השמנת, פותחים ויוצקים את תכולתם לקערת מערבל עם וו הקצפה (או לקערה גדולה, אם משתמשים במערבל ידני).
  • מוסיפים 1/2 1 כוסות חלב ואת אבקת הפודינג ומערבלים במהירות נמוכה-בינונית כדקה.
  • מעלים את מהירות המערבל לבינונית ומקציפים כ־2 דקות, עד שמתקבל קרם במרקם יוגורט דליל.
  • מעלים את המהירות לגבוהה ומערבלים עוד דקה־שתיים, עד שההקצפה מותירה פסים על פני הקצפת.
  • עוצרים את המערבל ומרימים את וו ההקצפה. אם כשהוא מתרומם נותר זקיף קטן ויציב של קצפת - היא מוכנה. אם לא, מקציפים רק עוד כחצי דקה ובודקים שוב.

 

הרכבת העוגה:

  • יוצקים 1/4 כוס חלב לצלחת עמוקה, מוסיפים כפית תמצית וניל ומערבבים.
  • לוקחים ביסקוויט, טובלים טבילה קצרה מאוד בחלב, מנערים משאריות חלב ומניחים אותו בתבנית.
  • טובלים כך ביסקוויטים נוספים ומניחים בצורה מסודרת, צמודים זה לזה, עד שהתבנית מלאה. אם נותרים שוליים ריקים, חותכים ביסקוויטים (אחרי הטבילה) לגודל המתאים וממלאים איתם את המרווחים.
  • בעזרת לקקן, מעבירים כשליש מכמות הקרם אל התבנית. מיישרים את הקרם - בכמה שפחות תנועות - בשכבה אחידה על הביסקוויטים.
  • יוצרים שכבת ביסקוויטים נוספת באותו אופן (אם כמות החלב בצלחת התמעטה, יוצקים את 1/4 הכוס הנותרת ועוד כפית תמצית וניל). אין צורך ללחוץ את הביסקוויטים אל הקרם.
  • מורחים עליהם מחצית מכמות הקרם שנותרה.
  • יוצרים שכבת ביסקוויטים שלישית, ומורחים עליה בעדינות את יתרת הקרם.
  • מכסים את התבנית בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ־4 שעות לפני ההגשה. מגישים.
  • ניתן לשמור 3-4  ימים במקרר (אבל בטח יחסלו אותה קודם).
 
 
איור: איה נח

 

 

 

קרמבו

קרמבו ביתי טעים להפליא, שכל אחד יכול להכין. כדי להפוך את העניין לפשוט אפילו יותר, אפשר להכין את העוגיות יום-יומיים מראש ולאחסן אותן בכלי אטום.

 

מרכיבים (כ-30 יחידות)

 

לעוגיות

  • 100 גרם חמאה
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1/2 ביצה בגודל M
  • 50 גרם (4 כפות) סוכר
  • 150 גרם (1 כוס גדושה) קמח
  • קורט מלח

 

לקרם הווניל

  • 280 גרם חלבון (חלבון מ-8 ביצים בגודל M)
  • 560 גרם (3/4 2 כוסות) סוכר

 

לציפוי

  • 250 גרם שוקולד
  • 2 כפות שמן

 

כלים מיוחדים

  • קורצן עוגיות עגול בקוטר 5-4 ס"מ (אם אין לכם קורצן, אתם יכולים לגזור רצועה מבקבוק שתייה חד פעמי, וליצור ממנה טבעת בקוטר הדרוש)
  • שקית זילוף עם צנתר חלק

 

אופן ההכנה

 

העוגיות

  1. מתקינים במיקסר את וו הגיטרה. שמים בקערת המיקסר את החמאה, הביצה, תמצית הווניל והסוכר. מעבדים כמה שניות במהירות נמוכה, עד שמתקבל מרקם גבשושי.
  2. מוסיפים לקערה את הקמח והמלח ומעבדים מעט, רק עד שהחומרים מתאחדים. חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות – עיבוד יתר יפגע בפריכותו.
  3. מוציאים את הבצק מהקערה ומאחדים אותו באמצעות הידיים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כ-1/2 ס"מ.
  6. קורצים מהבצק עוגיות בקוטר של 5-4 ס"מ.
  7. מניחים את העוגיות בתבנית ואופים כ-12 דקות, עד שהן מזהיבות קלות.
  8. מוציאים מהתנור ומצננים.

 

הקרם

  1. מנקים היטב קערת נירוסטה (או סיר קטן) ואת מקצפי המיקסר הידני. חשוב שלא תהיה עליהם כל שארית של שומן או חלמון, כי הדבר יפגע בהקצפה.
  2. שמים את החלבון והסוכר בקערה (או בסיר), ומניחים מעל סיר גדול שבו מים רותחים (אסור שהקערה תיגע במים).
  3. מקציפים את התערובת באמצעות מיקסר ידני עד שהסוכר נמס והתערובת חמה למגע (אך לא חמה מדי).
  4. מעבירים את התערובת לקערת המיקסר (גם אותה יש לנקות קודם היטב) ומקציפים כ-10 דקות במהירות גבוהה, עד שנוצר קצף נוקשה ויציב.
  5. מעבירים את הקצף לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים ממנו על כל עוגייה.
  6. מניחים את העוגיות עם הקצף במקפיא למשך 20 דקות, כדי שהקצף יתקשה ויידבק לעוגייה.

 

הציפוי

  1. ממיסים את השוקולד בקערה (או סיר) המונחת מעל סיר גדול יותר שבו מים הרותחים בעדינות (מקפידים שהסיר העליון לא ייגע במים). אפשר גם להמיס את השוקולד במיקרוגל – מניחים אותו בקערה, מחממים 30 שניות (לא יותר!) מערבבים וחוזרים על החימום והערבוב עד שהשוקולד נמס לחלוטין. חשוב לא לחמם את השוקולד על אש ישירה, כי הדבר ישרוף אותו.
  2. מוסיפים את השמן לשוקולד המומס ומערבבים היטב. יוצקים לכלי גבוה וצר, שאפשר יהיה לטבול בו את הקרמבו בשוקולד.
  3. מרפדים מגש בנייר אפייה.
  4. אוחזים כל קרמבו בעדינות בבסיסו וטובלים אותו בשוקולד, כך שיהיה מצופה לחלוטין. מנערים קלות כדי להיפטר מעודפי שוקולד ומניחים במגש.
  5. מכניסים למקרר. לאחר שהקרם והציפוי מתייצבים מעבירים את הקרמבואים לכלי אטום. אפשר לשמור את הקרמבואים גם במקפיא.

סוד הקצף: הקצפה בקערה חמה ( צילום: דודו אזולאי )

לפני הציפוי מקפיאים את הקרמבואים ( צילום: דודו אזולאי )

 

 

תמונות של ממתקים

 

 

 

10

בקרוב נשים את המתכונים במתכונים.

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב. לחצו כאן עכשיו כדי להירשם או להתחבר!

תגובות אחרונות

מאת: shaked.267
תאריך: 26/08/2018
הודעה: עמוד אינסטגרם חדש נפתח!! d.i.y_s.k אתר של די אי ווי, טיפים, מדריכים, פעילויות ועוד הרבה דברים שווים!! אז תכנסו ורק תרוויחו
תאריך: 22/08/2018
הודעה: 424151620937342a20f9ecad541b8b275b7d437d סורי אם אסור לפרסם:)
תאריך: 18/08/2018
הודעה: ביי ביי חברים, אם לא דמתם לב גם מומו מלאה בלאגים וספאם.
תאריך: 01/08/2018
הודעה:

57cc8dcb84e08b2b4799aa16af3baecc5b62217a

מאת: shaked.267
תאריך: 14/07/2018
הודעה: אתר מהמם!! העיצוב וגם התוכן!! כמובן שברגע שראיתי שיש את האפשרות למנוי רציתי אז... 1. שם אתר: smile kove 2.שם במומו: shaked.267 3.שם אמיתי ( לא חובה ): שקד 4. איפה שמתי את השלט: אני אשים אותו בפינת הגמאני שלי 5. האם אני מסכים לתנאים?: כן 6. מה הצבע האהוב עלי: יש הרבה אבל בתכלס זה הצבעים הפסטלים תכלת שמיים, ורוד מרשמלו, צהוב בננה.. 7. מי המפורסם האהוב עלי: ניב סולטן 8. אימייל (מומלץ מאד): shkedkarasenti@gmail.com תודה מראש!!!!!
עמוד:




כניסות שונות: 193088
עמודים נצפים: 255239
האתר עודכן לאחרונה בתאריך 18/08/2018

האתר פנקייק | Pancakes נבנה באמצעות מומו אתרים - בניית אתרים לילדים בחינם.
כל הזכויות שמורות ל ו \ או ליוצרי התוכן המקוריים. רוצים לבנות אתר בחינם? לחצו כאן עכשיו!
נתקלתם בתוכן פוגע? תוכן מפר זכיות יוצרים? לחצו כאן כדי לדווח לנו.