מידות ומדידות

לפני שאתם מתחילים לאפות, קראו היטב את כל המתכון,
ובדקו אם יש לכם כל המרכיבים ברשימה וכל הציוד
הדרוש לאפייה. אם כתוב במרכיבים "חמאה רכה",
הוציאו אותה מהמקרר 30 דקות לפני השימוש. כך יהיה
קל יותר לערבב אותה עם המרכיבים האחרים. כמעט
בכל המתכונים החלביים ניתן להמיר את מוצרי החלב
במוצרי פרווה.

כשאתם אופים, חשוב שתמדדו כל מרכיב באופן מדויק
ולא תשכחו כלום, כי אם לא - העוגות והעוגיות לא יאפו
כנדרש, מרכיבים יבשים יש לשקול במאזני מטבח,
ונוזלים - בכלי מדידה.

כפות שטוחות - על 
המרכיב להיות בקו
אחד עם שפת הכף.

כפות מדידה
הן נוחות מאוד
למדידת המרכיבים.

 

שמירה על הניקיון

כשאתם אופים, נסו לשמור על אזור עבודה נקי
ומסודר. החזירו דברים למקום אחרי שסיימתם 
להשתמש בהם. אם משהו נשפף, נקו את המשטח
באותו רגע, ותמיד זכרו לשטוף ידיים לפני שאתם
מתחילים לעבוד.

תמיד תשטפו
את הפירות
והירקות
לפני השימוש.

 

הכנת תבניות אפייה

כשאתם אופים עוגה, השתמשו
בתבניות בגודל המצויין במתכון. אם
אתם משתמשים בתבנית בגודל 
אחר, אולי לא יהיה לכם מספיק
חומר למלא אותה. ברוב המתכונים
יש לשמן את התבניות. השימון מונע
מהבצק להידבק לתבנית.

1. לשימון תבנית אפייה, טבלו מפית
נייר בחמאה רכה או בשמן בישול,
והעבירו את המפית על כל פנים
התבנית

2. אם צריך לשים בתבנית נייר 
אפייה, הניחו את התבנית על נייר
האפיה וסמנו מסביבה בעיפרון. גזרו
את העיגול והניחו בתבנית.

 

זמני אפייה

אם אתם משתמשים בתנור טורבו,
אולי תצטרכו לאפות בטמפרטורה
נמוכה יותר או לקצר את זמן
האפייה. בדקו בחוברת ההוראות של 
התנור מה מומלץ יותר. אל תפתחו
את דלת התנור, אלא אם כן כתוב
במתכון לעשות זאת, או שאתם 
חושבים שמשהו נשרף.

 

איזה מדף בתנור?

השתמשו תמיד במדף האמצעי
בתנור האפייה, אלא אם כן
כתוב במתכון אחרת. אם אתם
משתמשים בשני מדפים, התחילו
במדף האמצעי למשך הזמן המצויין
המתכון, ואז עברו למדף התחתון,
עד שהמתכון מוכן.

 

אחרי האפייה

אחרי שהעוגות או העוגיות
המוכנות התקררו, אפשר לאחסן
אותן בכלי פלסטיק אטום או לשים
אותן במקפיא. כל דבר המכיל
קצפת צריך להיות מוגש מייד, או
להישמר במקרר.

 

שבירת ביצה

1. הכי מכה מהירה וחדה
על דופן הקערה. הכניסו
את שני האגודלים לסדק,
ופתחו את הביצה.

2. שפכו את הביצה
לקערה, ובדקו אם לא
נכנסה חתיכת קליפה
בטעות, או אים אין עליה
כתם דם, לפני שאתם
מוסיפים אותה לתערובת.

 

הפרדת ביצה

שברו את הביצה על גבי 
צלחת. כסו את החלמון
(הצהוב) בכוסית ביצים,
והטו את הצלחת מעל
קערה. החלמו (הלבן) יזל
לתוך הקערה.

 

טריפת ביצה

כשטורפים ביצה, צריך
לערבב את החלמון
והחלבון למרקם אחיד.
השתמשו במזלג, וערבבו
בתנועות סיבוביות
מהירות.

 

הקצפת חלבונים

1. הפרידו את הביצים,
ושפכו את החלבונים
לקערה נקיה ויבשה. הניחו
את הקערה על מגבת
מטבח כדי למנוע החלקה.

2. הטו את הקערה,
והקציפו בעזרת המטרף
בתנועות מהירות.
החלבונים יתחילו להלבין
ולהקציף.

3. המשיכו להקציף את
החלבונים, עד שנוצרות
"גבעות" קטנו כשאתם
מרימים את המטרף.

 

ניפוי

יש לנפות מרכיבים,
כמו קמח, כדי להיפטר
ממזיקים ומגושים. שימו
את הקמח בתוך נפה או
מסננת, ונערו קלות מעל
קערה.

 

ערבוב תערובת

ערבבו את התערובת
במהירות בכף עץ. המשיכו
עד שהתערובת חלקה
וחסרת גושים.

 

"קיפול" תערובת

ה"קיפול" הוא עדין יותר
מהערבוב. כדי "לקפל"
מרכיבים, הכניסו לתערובת
כף מתכת והפכו אותם
בעדינות כך שיתערבבו,
אבל לא לכדי עיסה חלקה.

 

תערובת "פרורים"

1. חתכו חמאה לקוביות
קטנות, והכניסו אותן
לקערה עם קמח. בעזרת
כף עץ, כסו את קוביות
החמאה בקמחץ

1. בעזרת הידיים, מעכו
את החמאה לתוך הקמח,
והמשיכו עד שנוצרת
תערובת בצורת פרורים.

 

רידוד בצק

1. קמחו היטב את משטח
העבודה ואת המערוך.
הניחו את הבצק על
המשטח המקומח, לחצו
עליו עם המערוך ורדדו
אותו בתנועות גילגול.

2. סובבו את הבצק ורדדו
אותו שוב. המשיכו לסובב
ולרדד את הבצק, עד
שהוא מגיע לעובי הרצוי.

 

המסת שוקולד

1. שימו קוביות שוקולד
בתוך קערה חסינת חום.
הרתיחו כ- 5 ס"מ מים
בתוך סיר קטן, עד שהמים
מבעבעים קלות

2. הורידו את הסיר מהאש.
לבשו כפפות, והניחו
בזהירות את הקערה עם 
השוקולד בתוך הסיר עם 
המים החמים. ערבבו את
השוקולד בכף עץ, עד 
שהוא נמס.

נטיפי שוקולד נמסים מהר
יותר, אבל ניתן להשתמש גם
בקוביות שוקולד

 

בדיקת העוגה

עם סיום זמן האפייה,
בדקו אם העוגה מוכנה.
לחצו במרכזה. אם 
העוגה מוכנה, היא יציבה
וקפיצית.

יש מתכונים שבהם
תצטרכו לכסות את העוגה
בנייר כסף כדי שלא תשרף,
ואז להחזיר אותה לתנור
לסיום האפייה.

 

הפיכת העוגה

1. העבירו סכין סביב
שפת התבנית כדי לשחרר
את העוגה. הניחו מעל
התבנית צלחת גדולה
מעט מהתבנית עצמה.

2. הפכו את התבנית ואת
הצלחת יחד, כך שהעוגה
תשתחרר על הצלחת.
עכשיו הרימו בזהירות את
התבנית.

 

רק משתמשים רשומים יכולים להגיב. לחצו כאן עכשיו כדי להירשם או להתחבר!

תגובות אחרונות

מאת: dihdau1234
תאריך: 18/09/2021
הודעה:

שבאבניקים עונה 2 פרק 13 לצפייה ישירה

מאת: _unicorn_
תאריך: 25/05/2018
הודעה: הייי לכולם!!! יש עמוד חדש באתרררר על מהההה???? של משחקים מהאתר יויו מלא משחקים כיפים אז למה אתם מחכים??? כנסו לאתר שלי קישור לעמוד: http://www.moomoo.co.il/sites/page.php?id=1215286 תהנו♥
תאריך: 21/05/2018
הודעה: Vida.Felicidad.Amor# היזה שם האתר ההזמנה היא שלט שבוא כתוב את שם האתר ושזה יהיה בצבע תכלת
מאת: שועלית
תאריך: 19/05/2018
הודעה:

היי חברים!

אז..

מה חדש באתר?

יש המון דברים חדשים אבל בעיקר-

פתחתי תחרות עיצוביםםםם!!!!

כמובן שיש פרסים שווים ביותר למנצחים שלנו!

אז למה אתם מחכים? רוצו להירשם לתחרות העיצובים!

כי מה יש לכם להפסיד?

לחצו על אחד המשפטים וכנסו לעמוד התחרות, לחיצה על התמונה תכניס אתכם לאתר שלי!

אז קדימה! נתראה בתחרות!

65992d1b2900d0cb463b4138c8dd1f075af33a2a

מאת: מיכל2004
תאריך: 17/05/2018
הודעה:

אז למה כדאי להיכנס ל-michstars?!

1. כל עמוד יש סוויץ' מסוים 

2. יש את העידכונים הכי חמים

3. האתר עובר שידרוגים יום יום

4. מקשיבים לדעת הגולשים

אז מקווה שתכנסו!!

בהצלחה באתרים שלכם...

3> מיכל2004

7cb538bac6e6cf46b8d04ec8c90272f4--gifs.j

מאת: נטלי ♡
תאריך: 27/02/2017
הודעה: אהבתי את העיצוב ♥
מאת: DinDinEmo
תאריך: 15/11/2016
הודעה: 360cb2bbc266fb27b412dbc0309ea0c6582b6c5a
מאת: ליטל(:(:
תאריך: 15/11/2016
הודעה: היי חברים אז האתר שלי הוא ממש שווה אתם מוזמנים להיכנס למפעל הזמנות ועוד המון דברים kmkzjzmrdn2m.gif
מאת: נויה45
תאריך: 15/11/2016
הודעה: 8ad048d615583bd40935527e855c54155810caa8
מאת: milkshake:)
תאריך: 13/11/2016
הודעה:

LzT5pvh.gif

 

פתחתי אתר חדש:)

קוראים לי אורן♥

אשמח אם תיכנסו...

בקרוב יעשה מפעל הזמנות ודברים חדשים☻

אסור לפרסם? סליחה

עמוד:




כניסות שונות: 68277
עמודים נצפים: 81715
האתר עודכן לאחרונה בתאריך 16/12/2015

האתר × מיקס עיצובים × נבנה באמצעות מומו אתרים - בניית אתרים לילדים בחינם.
כל הזכויות שמורות ל ו \ או ליוצרי התוכן המקוריים. רוצים לבנות אתר בחינם? לחצו כאן עכשיו!
נתקלתם בתוכן פוגע? תוכן מפר זכיות יוצרים? לחצו כאן כדי לדווח לנו.